High tea op Walcheren

Geplaatst op 02-05-2023

Categorie: Eten en drinken

High tea, ook wel bekend als afternoon tea, is een Britse traditie waarbij thee geserveerd wordt met een selectie van kleine hartige en zoete lekkernijen. Typische gerechten zijn onder andere sandwiches, scones met clotted cream en jam, taartjes, en gebakjes. High tea vindt meestal plaats tussen 15.00 en 17.00 uur en is bedoeld als een lichte maaltijd om de honger te stillen tussen lunch en diner.

Op Walcheren zijn er diverse locaties waar je kunt genieten van een heerlijke high tea. Hieronder enkele goed beoordeelde lunchrooms:

      

  1. Bij Honeypie Middelburg kun je genieten van een high tea in een vintage setting, met een ruime keuze aan huisgemaakte taarten en sandwiches.

  2. Het Fletcher Hotel Loskade biedt een high tea met een focus op lokale ingrediënten en seizoensgebonden lekkernijen, zowel hartig als zoet.

  3. Wooncafe Middelburg combineert een huiselijke sfeer met een verrassende high tea, inclusief bijzondere sandwiches en gebakjes.

  4. Brasserie BLVD staat bekend om zijn high tea met een panoramisch uitzicht op zee en een selectie van zowel traditionele als moderne hapjes.

  5. De Juf Middelburg biedt een high tea met een nadruk op ambachtelijke, huisgemaakte lekkernijen en een gezellige sfeer.

  6. Sint Jacobs Café in Vlissingen biedt een ontspannen en ongedwongen setting voor een high tea, met een focus op lokale en biologische producten.

  7. Bij Het Vliegendt Hert in Middelburg kun je genieten van een high tea in een stijlvolle ambiance, met een combinatie van klassieke en innovatieve hapjes.

 

Theesoorten

In Europa en Nederland zijn de meest populaire theesoorten over het algemeen zwarte en groene thee. Zwarte thee, zoals Earl Grey en English Breakfast, is vooral geliefd in het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen. Groene thee, zoals Sencha en Matcha, is de laatste jaren populairder geworden door de toegenomen interesse in de gezondheidsvoordelen ervan. In Nederland zijn ook gearomatiseerde theeën, zoals muntthee en kruidentheeën met venkel, kamille, zoethout en rooibos, populair onder de consumenten.